Blijf op de hoogte.

 
Voor zijn werk als projectleider rijdt Rick graag een stukje om
#vertelonsjouwverhaal
Elke dag vanuit Wijchen (bij Nijmegen) naar Alblasserdam. Niet niks. Toch onderneemt Rick van den Helder al meer dan twee jaar dagelijks de reis van zo’n 200 kilometer. “Voordat ik hier startte had ik de keuze: gaan voor een grote speler of aan de slag bij OmniformGroup. Via Geert-Jan van Alphen (Business Developer) kende ik OmniformGroup al. Toen mijn baan destijds ophield door bezuinigingen, zocht ik contact met hem. De volgende dag al zat ik op gesprek bij OmniformGroup.” Uiteindelijk besloot Rick voor OmniformGroup te gaan omdat een kleiner bedrijf hem meer aansprak. “Ik wilde kiezen voor groei in mijn carrière en kon bij OmniformGroup een duidelijk plan maken om die groei te realiseren, met voldoende collega’s om me te helpen daar te komen.”

Aanvankelijk startte Rick als ‘senior’ werkvoorbereider. “Maar die functie bestaat eigenlijk niet bij OmniformGroup.” Hij wilde graag doorgroeien. “En na ongeveer één jaar kreeg ik daarvoor ook de kans. Dat zou geleidelijk gaan, maar door het vertrek van een collega is dat nogal in een stroomversnelling geraakt. Eigenlijk ben ik vanaf dat moment ben ik aan het werk als projectleider.” En het leukste project? “Bredius voor Gemeente Gooise Meren. Een heel groot project. Daarin vind je afwisseling en daardoor blijft het boeien. We hebben binnen dat project bijvoorbeeld een ontsluitingsweg gereconstrueerd, dat gefundeerd is op een paalmatras (een bepaald type bodem van heipalen met een bed van puinverharding erover) en op dit moment komt er een sportpark met parkeerterrein. Dat je daarin de spil bent tussen de verschillende samenwerkingen met bijvoorbeeld de gemeente en onderaannemers is heel uitdagend.”
 
Bij OmniformGroup ligt de lat bijzonder hoog. Dat daagt uit. En het team houdt elkaar scherp.
Rick over zijn werk als projectleider bij OmniformGroup
Ook buiten zijn werk is Rick veel bezig in de openbare ruimte. Als fervent wielrenner maakt hij veel gebruik van onze infrastructuur. Al fietsend beklom hij zelfs al eens 6 keer op een dag de Mont Ventoux voor het goede doel. “Ik heb al veel sporten geprobeerd, maar niets is voor mij mooier dan fietsen.” Zijn dochter heeft dat sportieve gen doorgekregen. “Ze voetbalt, zwemt en wil eigenlijk ook heel graag op turnen.” In zijn dochter verwacht hij een ‘veldrijdster in de dop’ te hebben. En met zijn zoontje op komst? “Die heeft geen keus”, zegt hij met een knipoog. “Serieus natuurlijk: ze moeten het wel zelf willen. Plezier in wat je doet is het belangrijkste.”

Plezier dus. Ook werkplezier. En is dat plezier na 2 jaar op en neer karren nog steeds de moeite waard? “Zeker. Ik krijg voldoende flexibiliteit in mijn werk, zowel in uren als in werkplek. Maar vooral ook de fijne collega’s maakt het goed volhouden. Ik hou werk en privé graag tot op zekere hoogte gescheiden. Daarvoor is hier begrip, net als wanneer er een keer thuis iets voorvalt waardoor je even wat extra tijd nodig hebt. Niets is onmogelijk, alles kan hier. We verzetten samen bergen. Daar rij ik graag een stukje voor om,” lacht hij.
 

Kom ook bij #teamomniformgroup.

×
Met ons hoofd in de wolken.
Een deel van het werk ligt stil. Maar wij werken door vanuit de cloud.

COVID-19 zet Nederland op zijn kop. Wij nemen alle hygiënemaatregelen in acht. Ons kantoor is dan ook minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.
Maar het werk gaat door. Telefonisch, via de mail of op een andere digitale manier. Samen gaan we dit virus te lijf!

Ben je technisch professional? Ineens heb je nu tijd om je carrièrepad te overdenken. Zit je nog wel op je plek?
Of misschien vraag je je af welke groeimogelijkheden er voor jouw profiel zijn. Dit is het moment om dat te bekijken.

Daarom organiseert OmniformGroup de komende weken virtuele kennissessies.
Alles wat je nodig hebt is een laptop, tablet of telefoon met camera. Gewoon vanaf je bank dus.

Volg ons op Linkedin om te zien wanneer we iets organiseren.