Blijf op de hoogte.

 
Social Impact Awards: we zijn genomineerd!
Sociaal werkgeverschap vinden we belangrijk.
Baanbrekend Drechtsteden reikt jaarlijks de Social Impact Awards uit aan regionale bedrijven die een sociaal verschil maken in de maatschappij. Deze prestigieuze onderscheidingen worden uitgereikt aan bedrijven die sociaal ondernemen serieus nemen. En wij zijn genomineerd! OmniformGroup ontving een nominatie vanwege onze inzet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer mee te laten draaien in het bedrijfsleven.

Dat betekent verder kijken dan het CV. “Bij OmniformGroup kijken we in ons werving- en selectieproces vooral naar de mogelijkheden van mensen, in plaats van de beperkingen,” zegt Vera van Vlimmeren, HR Manager. “We zijn bereid in deze mensen te investeren door middel van opleidingen. Daarnaast bieden we ze een mentor die ze op de werkvloer begeleidt.” Want wat als iemand in in de loop van zijn carrière een burn-out opliep: hoe kijk je daar als bedrijf tegenaan? “Een burn-out kan iedereen overkomen. Het vertelt mij niets over die persoon behalve dat iemand bereid is hard te werken, geen verkeerde eigenschap. Aan ons als werkgever de taak om voor onze mensen te zorgen, zodat ze niet over hun eigen grenzen gaan. ”
 
Verder denken dan de standaard paden, doorvragen en denken in kansen. Dat is waar wij goed in zijn.
Vera van Vlimmeren over ons sociale wervingsbeleid
OmniformGroup bevindt zich als civieltechnisch ingenieursbureau in één van de krapste arbeidsmarkten van dit moment. Dat dwingt deze manier van werken ook af, vindt Vera. “Het vraagt wat meer investering van de werkgever, maar dat verdient zich uiteindelijk dubbel en dwars terug. Als ik kijk naar de afwachtende houding die sommige bedrijven tonen dan denk ik: jammer. De tijd van responsief reageren op aanwaaiende sollicitanten is voorbij.” En vergis je niet in de mentaliteit van omgeschoolde werknemers. “Deze mensen zijn vaak ontzettend dankbaar dat ze een kans krijgen, dat er iemand eens vérder kijkt dan het gat op hun CV of hun leeftijd en dat merk je vooral in de loyaliteit. ”

En de omgang met collega’s? “Eerst waren mensen wat afwachtend. Je krijgt toch iemand in je team waarvan je niet weet wat voor kwaliteit die gaat leveren. ‘Moet ik de hele tijd zijn handje vasthouden?’, ‘Levert zo iemand mij alleen maar méér werk op, omdat ik zijn taken en fouten moet opvangen?’, ‘Daar heb ik helemaal geen tijd voor!’, is dan al gauw de conclusie,” aldus Vera. “Gelukkig is gebleken dat dat absoluut niet het geval is. Alle nieuwe teamleden die op deze manier bij ons zijn gestart leveren goed werk op en zijn prettige collega’s.”
 

Kom ook bij #teamomniformgroup.

×
Met ons hoofd in de wolken.
Een deel van het werk ligt stil. Maar wij werken door vanuit de cloud.

COVID-19 zet Nederland op zijn kop. Wij nemen alle hygiënemaatregelen in acht. Ons kantoor is dan ook minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.
Maar het werk gaat door. Telefonisch, via de mail of op een andere digitale manier. Samen gaan we dit virus te lijf!

Ben je technisch professional? Ineens heb je nu tijd om je carrièrepad te overdenken. Zit je nog wel op je plek?
Of misschien vraag je je af welke groeimogelijkheden er voor jouw profiel zijn. Dit is het moment om dat te bekijken.

Daarom organiseert OmniformGroup de komende weken virtuele kennissessies.
Alles wat je nodig hebt is een laptop, tablet of telefoon met camera. Gewoon vanaf je bank dus.

Volg ons op Linkedin om te zien wanneer we iets organiseren.