Blijf op de hoogte.

 
Moderne nomade Mohsen gaat daar waar het werk hem brengt
#vertelonsjouwverhaal
Een paar dagen geleden was het exact tien jaar sinds Mohsen Kodarz naar Nederland vertrok voor een studie in de Civiele Techniek. Veel van zijn familieleden in Iran werken in de bouw (“maar dat gaat daar heel anders hoor!”) en dus was de stap om zich daarin te gaan ontwikkelen een logische. Het vonkje werd pas echt een vuurtje toen hij in Dubai voor 3 jaar meewerkte aan diverse civiele projecten. Zonder formele opleiding dus. Daarom koos Mohsen voor een studie Civiele Techniek in Nederland.

Om zich te kwalificeren voor de opleiding moest hij eerst een cursus Nederlandse Taal volgen. Die duurde één jaar, maar bereidde hem maar weinig voor op het technisch Nederlands wat hij tijdens zijn opleiding zou tegenkomen. “Een medestudent vroeg me, ’Weet jij wat klei is?’. Ik had geen idee. ‘En veen?’.” Ondertussen is het Nederlands gelukkig volledig bijgespijkerd. “Ik kan nu echt niet in Iran aan het werk, hoor!” lacht Mohsen. “Ik heb geen idee hoe ze daar bijvoorbeeld een ‘stuwwal’ zouden noemen. Dan heb ik weer een hele nieuwe taalcursus nodig.”
 
Ik vind het tof om vanuit niets, iets neer te zetten. Écht iets te creëren.
Mohsen over zijn werk als Civieltechnisch Tekenaar
Na stages bij Grontmij (nu Sweco), kwam Mohsen in 2016 bij OmniformGroup in dienst als Civieltechnisch Tekenaar. “Ik vind het tof om vanuit niets, iets neer te zetten. Écht iets te creëren.” Zijn favoriete project? “Alle projecten met Sven!”, zegt hij met een knipoog. “Ik werk aan veel projecten, steeds voor korte periodes, hooguit een paar weken aan een stuk. Om er daar één uit te kiezen is moeilijk.” Even later komt dan toch een project voor Gemeente Haarlemmermeer in hem op. “Juist omdat die in het begin niet zo lekker liep, heb ik daarvan uiteindelijk veel geleerd. Dat we ondanks de lastige start toch naar tevredenheid op hebben kunnen leveren, zorgde ervoor dat ik er uiteindelijk veel van opgestoken. Ik werkte in dat specifieke project aan de nieuwe rioleringen en de nieuwe bestrating.”

In ons gesprek wordt in ieder geval één ding duidelijk: Mohsen is internationaal ingesteld. Als moderne nomade ziet hij zijn mogelijke toekomst verder in Nederland of ergens anders ter wereld. Alle opties liggen open. “Maar voor nu zit ik hier nog prima op mijn plek.”
 

Kom ook bij #teamomniformgroup.